Patientberättelser

Eureka_logo_fyrkant

Laila A

Efter att i flera månader, ja kanske mer än så, så kom jag till slut till ett avgörande för mina besvär. Skulle jag fortsätta gå och gnälla eller skulle jag göra något åt saken. Vid det laget var avgörandet lätt. Jag måste göra något och nu med facit i hand, varför gick jag inte tidigare?
Varje eftermiddag kom, som ett brev på posten värk i höger skinka, som strålande ner i höger ben och gav en isande och domnande känsla. Detta gjorde mig både gnällig och irriterad. Värken gav med sig under kvällens lopp och på morgonen därpå var jag besvärsfri. Så kom eftermiddagen dagen därpå och med den kom återigen värken, samma isande och domnande känsla och jag lättirriterad.
Utöver dessa besvär, så hade jag kalla händer och då menar jag riktigt kalla händer. Trots sommar och värme var mina händer så kyliga.
Så jag beställde tid och undersökning hos Eureka kiropraktik och Jakob Petersen-Klingberg. Vilken fullträff! Efter att nu har varit patient hos honom en tid har jag blivit så mycket bättre. Min värk kommer numera mer sporadiskt, jag har inte lika ont även om symtomen är densamma, jag har inte ont så länge och dessutom inte varje dag och som Jakob säger; Det finns mera att åtgärda, det är inte klart ännu. Jag tror honom, för har man gått så länge med besvär, som jag har gjort, så måste det ta tid att få rätsida på dem också. Efter ytterligare några inbokade behandlingar kommer jag att nog att känna mig ännu bättre och sedan kommer jag att boka in besök för att underhålla kroppen i förebyggande syfte.
Och vet ni vad som hände med mina händer? Jo redan efter första behandlingen hos Jakob fick jag värme i händerna. Jackpott direkt.
Som bonus hos Jakob har man chansen att få sitta i en skön fåtölj med avslappningsmusik efter behandlingen. Bara det gör att kroppen signalerar ännu mera välbefinnande.

Hälsningar Laila A.

Matilda

Jag har haft stora problem med huvudvärk, yrsel och illamående. Fick tips av en kollega på jobbet att boka en tid hos kiropraktor Jakob på Eureka kiropraktik i Borlänge

Bokade tid och hade inga stora förväntningar på att kunna få någon hjälp.

Efter två besök har huvudvärken försvunnit helt och nu några besök senare är jag, som en helt ny person

Sover bättre, har inga problem med smärta och känner mig mycket piggare

Rekommenderas verkligen!

/Matilda, 27 år

Kenneth

Mina ryggproblem startade 1985. Jag var då 17 år. Jag växte för mycket i höjden på alldeles för kort tid. Muskulaturen var outvecklad och orkade inte bära upp överkroppen. Dessutom visade röntgenplåtarna på en liten skolios. Åtgärden blev intensivbehandling hos en fysioterapeut med styrketräning av ryggens muskulatur. Efter några månaders träning var jag åter smärtfri.

Drygt 10 år senare, gjorde sig smärtan åter påmind. Jag hade varit idrottsligt aktiv under hela tiden. Ryggvärken tvingade mig in i stillhet. Med åren tilltog smärtorna. Till slut kunde jag inte jogga längre än 20 meter. Fysisk aktivitet var överhuvudtaget inte att tänka på. Jag kunde varken ligga, stå eller sitta utan smärta. Sömnbrist var bara en av konsekvenserna. Många av aktörerna hade genom åren försökt lindra mina besvär; läkare, kiropraktorer, naprapater, sjukgymnaster och t o m en hästmassör.

När jag tjatat mig till en magnetröntgen, fick jag träffa en kirurg på Falu Lasarett. Han sa att orsaken till mina smärtor var att jag saknade en disk mellan fjärde och femte ländkotan. Han ville ta en bit från min höft och placera mellan kotorna. Jag skulle stelopereras, helt enkelt. Han redovisade även statistiken av liknande operationers resultat. Både på kort och lång sikt. Resultaten fick mig att tveka.

På jobbet pratade jag frekvent om mina problem. En kollega tipsade om kiropraktor Jakob Petersen Klingberg på Eureka kiropraktik. Kändes som jag inte hade något att förlora. Snacka om att det blev bingo! Jag har aldrig bemötts av sådan proffsighet. Inte heller genom sjukvården. Efter redan några veckor var jag så smärtfri att min livskvalitet höjts markant. Min egen fysiska insats var förvånansvärt lindrig. Detta är snart fem år sedan.

Sedan dess går jag på återbesök ungefär var tredje månad. Allt funkar hur bra som helst. Kan väl göra vad jag vill, egentligen. Min rygg mår dock allra bäst av motion och regelbunden fysisk aktivitet. Det är ett lågt pris att betala, tycker jag.

Stort tack till Jakob på Eureka kiropraktik. Jag är oerhört tacksam.

/Kenneth

Senny, 80 år

När jag kom till Eureka kiropraktik, så mådde jag inte alls bra – det var nära panik. Jag hade haft besvär i 40 – 50 år!  Jag hade gått med olika besvär lite överallt i kroppen och sökt många olika instanser samt behandlingar. Ingenstans fick jag den uppföljningen, som jag behövde.

När jag till slut kom till Eureka kiropraktik var det som jag hamnat rätt. Det har tagit lång tid, men nu börjar jag se ett slut. Jag har sett fram emot varje behandling med glädje och som extra bonus har jag kommit igång med gymnastik och många andra aktiviteter.

Jag kommer fortsätta med underhållsbehandling.

Tack för att Ni finns och all hjälp!

/Senny, 80 år

Nöjd patient

Jag har haft ryggbesvär, stelhet i nacke/ övre delen av ryggen samt ont i knäna i rätt så många år.

Det började förändras ganska snart efter att jag påbörjat kiropraktorbehandlingarna hos Eureka kiropraktik. Jag känner mig bättre i knän och nacke samt upplever en bättre kontakt med kroppen, har blivit piggare och mindre nedstämd. Ytterligare ett plus är att jag börjat sova bättre.

Jag har också blivit mer medveten om hur jag ska ta hand om min kropp!

/nöjd patient

Maria

Hej, här kommer lite historia från min början hos er …

Jag mådde mycket dåligt de första gångerna jag kom och hade gjort så i över ett år, det hade bara blivit värre och värre. Jag hade ont i nacke och axlar, som gick ut i armarna. När jag sträckte på mig, så var det som att få en elstöt, så ont gjorde det i armarna.

Tyckte efter de första kiropraktorbesöken, att det hände väldigt lite och blev väldigt osäker på om det någon gång skulle bli bättre. Efter c a  5-7 behandlingar, så hände något och jag kände att det bara blev bättre och bättre.

Har nu gått hos er i nästan ett år och nu går jag var åttonde vecka för att underhålla, så det inte blir sämre igen.

Jag vet ju att det hjälper och jag skulle inte kunna jobba 100% om jag inte hade kommit till Jakob och fått hjälp!

Stor tack också till all trevlig personal på Eureka kiropraktik, som tar hand om oss, när vi kommer till er.

Vänligen /Maria

Majwold, 78 år

I augusti 2014 var jag färdig för rullstol, trodde jag. Jag kunde vissa dagar inte röra mig i min lägenhet utan rullator. Jag träffade två olika kiropraktorer och massörer, men de var inte bra för min kropp. Jag har haft ryggproblem hela livet samt olika reumatiska problem. Detta gör att jag snabbt känner om det är rätt behandling för mig.

Jag sökte vidare på nätet och provade en av kiropraktorerna på Eureka kiropraktik och hade den stora turen att träffa den bästa behandlaren för min rygg/ kropp. Jag har nu fått ett helt nytt liv, kan gå upprätt utan rullator flera timmar, vilket var helt omöjligt förut.

Magnus har behandlat hela kroppen, från medicin till mat – alltså har han även gått igenom hela livssituationen.

Jag är nu minst 10 år yngre i min kropp.

Mina bensår läks och magen sköter sig nu.

Magnus gjorde en prognos, som blev sann, vilket inte jag trodde var möjligt för två månader sedan .

Numera rekommenderar jag Eureka kiropraktik å det varmaste till alla jag känner!

/Majwold, 78 år

Lotta, 46 år

När jag tittade uppåt, gick det som en signal av värk till ögonen. Jag hade svårt att titta uppåt, för jag hade så ont i nacken. Jag hade huvudvärk varje dag. Axlarna var spända. Den ena axeln var högre, så jag var sned.

Efter andra besöket hos Eureka kiropraktik, så försvann huvudvärken.  Efter fjärde besöket, kunde jag titta uppåt och vrida huvudet, utan muskelkramp.

Jag har haft besvär i ett år, efter inbromsning i bilolycka. Nu har jag fått tillbaka mitt liv!

/Lotta, 46 år

Nöjd patient

Har haft besvär med ben och rygg på många olika sätt ett antal år. Har också sökt för detta och fått röntgen, vilket visade att en nerv förmodligen var i kläm i nedre delen av ryggen. Har också varit inne för utredning av ev. MS, vilket nu har avskrivits. Maj 2013 började jag få ischias-symptom. Besvären eskalerade under hösten. Fick olika sorters smärtstillande, men ingenting hjälpte. Satt vid köksbordet strax före jul och kände mig hjälplös och undrade hur det skulle bli. Kunde inte jobba lång stund i köket och inte gå någon längre sträcka utomhus. Läkaren på vårdcentralen undrade om jag kunde tänka mej operation – helst inte blev mitt svar.

Hade precis fått tips om kiropraktor Jakob i Borlänge och ville pröva detta först.

Fick komma dit veckan före jul och efter 2-3 behandlingar var mina ischiasbesvär borta. En mycket stor lättnad!

Eftersom jag var sned i ländryggen och hade fler problem i ryggraden har jag gått kontinuerligt hela våren. Ländryggen är inte helt bra, men nu ligger mycket på mej själv och att jag tränar.

Måste gå på “underhållsbehandling” framöver kan jag förstå…

Ett stort tack för all hjälp jag fått!

/nöjd patient

Tacksam patient

År 2011 fick jag en stroke och den rehabilitering jag efteråt fick från sjukvården var inte tillräcklig för mig. Jag gick med rollator och hade flertalet kvarstående problem, kände mig frustrerad över min situation, jag visste inte vad jag skulle göra. Jag var 46 år och skulle ju egentligen ha hela livet framför mig.

När jag var på massage hos massör Merethe Lindgren frågade hon mig om jag hade provat på kiropraktik. Hon rekommenderade mig att gå till kiropraktor Jakob Petersen Klingberg på Eureka kiropraktik. Trots mina tvivel så beslöt jag mig för att prova, för jag hade ju inget att förlora på det.

Vid mitt första besök hos Jakob så berättade han för mig, att för att läka så behövde mitt nervsystem få fritt flöde. Jag förstod direkt att han visste vad han pratade om. Det gick plötsligt upp för mig att kanske, kanske fanns det en chans för mig att läka.

Det har tagit tid och även krävt en hel del arbete och tålamod från min sida. Jakob lade upp en behandlingsplan för mig, som innefattade bl.a. kiropraktiska justeringar, dynamiska nervsystems tester och BrainTap -träning. Från början gick jag på täta återbesök, som senare kunde minskas ner i antal besök/ månad. Jag går fortfarande på regelbundna underhållsbesök hos kiropraktorerna på Eureka Kiropraktik.

Idag går jag helt utan rollator och många av mina problem är helt borta. Jag jobbar halvtid och det fungerar riktigt bra. Jag är evigt tacksam för all den hjälp och det stöd jag fått av Jakob och hans team. Jag önskar alla fick samma möjlighet att få sådan professionell hjälp.

/Tacksam patient