Vi erbjuder

Eureka_logo_fyrkant

Vi på Eureka erbjuder dig en helhetslösning, anpassad efter just din problematik.

Eurekas lagermodell

För att förklara Eurekas multidisciplinära samarbeten och våra behandlingsmetoder delar vi in kroppen i  fem olika lager. Om vi börjar med huden och sedan vandrar inåt påverkar vi dessa fem lager med våra olika behandlingar.

lager  1

huden

bindväv

lager 2

De stora muskelgrupperna  (tex erectorspinae mm)

lager 3

De små djupa / inre muskelgrupperna (tex multifidus mm)

lager 4

Led / skelettsystemet (tex kotorna)

lager 5

nervsystemet (tex nervrötterna och ryggmärgen)

Alla dessa lager måste fungera optimalt, för att vi ska fungera och må så bra som möjligt. Cirkulation, kommunikation och rörlighet är nyckelfaktorerna för dessa lager.

Nervsystemet är det styrande organet och har kontroll på alla de andra lagren. Fungerar ett av de andra lagren på ett felaktigt sätt, påverkas även nervsystemet negativt. Alla delar i kroppen hänger ihop. Vi måste se till helheten, för att veta, om du är i BALANS eller inte.

Våra kiropraktorer fokuserar på lager 3, 4 och 5 och våra massageterapeuter framförallt med lager 1 och 2. Vårt fokus är att se till att funktion och samarbete mellan nervsystemet och muskel- och ledsystemet är så optimal som den kan vara.

Muskulaturen har som huvuduppgift att SKAPA rörelse. Nervsystemet / lager 5, gör att vi kan röra oss, som vi vill och att muskulaturen fungerar, som den ska. Muskulaturen är ett viktigt känselorgan för kroppen. Mycket information kommer från muskulaturen in till nervsystemet, för att informera HJÄRNAN var kroppen befinner sig i tid och rum, vilken spänning och vilken rörlighet som finns mm.

För att kroppen ska fungera så optimalt som möjligt under olika förutsättningar, är det mycket viktigt att den inåtgående informationen är OPTIMAL. Hjärnan fungerar som en övervakningskamera och vill försäkra sig om att både den yttre och inre omgivningen är trygg att vara i. Kroppen anpassar sig till förhållanden, som den är i, om den är i balans. Kroppen kan anpassa sig både på ett positivt sätt (utveckling), och på ett negativt sätt (kompensation).

Vecka 4-12

Skapa bättre mönster
Vecka 12+

Optimera mönster
Vecka 1-4

Bryta negativa mönster
Dessa faser jobbar vi med

Kiropraktik

Eureka_logo_fyrkant

Kiropraktik är sedan 120 år tillbaka en vetenskap, filosofi och ett hantverk.

Vad menas med kiropraktik?

Kiropraktiken fokuserar på hela människan. En kiropraktor är specialiserad på helhetshälsa och rörelseapparaten. Rörelseapparaten utgörs av nervsystemet, muskelsystemet och ledsystemet.

Att hjälpa patienter uppnå en optimal funktion i rörelseapparaten är ett av de stora målen för kiropraktiken.

Vetenskapen inom kiropraktiken bygger på relationen mellan kroppens struktur (ffa ryggrad/bäcken) och kroppens funktionalitet. Om ryggraden inte rör sig som den ska blir det svårt för hjärnan att veta exakt vad som sker i kroppen. Detta kan tex yttra sig att du blir fumligare, mer spänd på ena sidan av ryggen, lättare skadar dig, får sämre balans, blir svagare och får olika smärttillstånd.

Passar det mig?

Kiropraktiken har genom sina drygt 120 år utvecklat många olika analys- och justeringsmetoder. Ordet kiropraktik betyder ”att göra med händerna” och kan betraktas som ett hantverk/ konstform, som tar lång tid att bli skicklig i.

Konstformen ligger i fingertoppskänslan, som en erfaren kiropraktor övar upp genom sin 5-åriga universitetsutbildning, samt genom massor av vidareutbildningar (främst utomlands), daglig träning och erfarenhet.

Vanliga besvär, som kiropraktik kan hjälpa, genom att ta reda på grundorsaken är: Huvudvärk, yrsel, dålig balans, nackbesvär, käkledsbesvär, spända muskler, ont i axlar, bortdomnade händer, ont i bröstryggen, ont/ stram i bröstkorgen vid djupandning, ont/ sned i nedre ryggen, ischias, bäcken-, höft- och ljumskbesvär, knäbesvär, fotbesvär samt hälsporre

Vanliga besvär, som kiropraktik kan hjälpa, genom att ta reda på grundorsaken är

 • Huvudvärk
 • Yrsel
 • Dålig balans
 • Nackbesvär
 • Käkledsbesvär
 • Spända muskler
 • Ont i axlar
 • Bortdomnade händer

 • Ont i bröstryggen
 • Ont / stram i bröstkorgen vid djupandning
 • Ont / sned i nedre ryggen
 • Ischias
 • Bäcken-, höft- och ljumskbesvär
 • Knäbesvär
 • Fotbesvär
 • Hälsporre

Massage

Eureka_logo_fyrkant

Massage är ingen lyxbehandling utan är ofta en nödvändig del av Eurekas helhetsinriktade behandlingar.

Vad innebär massageterapi?

Eurekas huvudfokus är helhetlig hälsa och vi ser på massage som en nödvändig del av både det förebyggande och behandlande arbetet som behövs för att uppnå optimal hälsa.

Massage är en av världens äldsta behandlingsformer och finns i olika varianter med skilda filosofier runt om i världen. Massage är en naturlig behandlingsform där massörens händer är det viktigaste redskapet. Beröring av hud framkallar produktion av olika hormoner tex endorfiner och oxytocin  (som kan vara smärtdämpande och humörhöjande). Massage kan därför vara positivt vid både fysiska och mentala besvär.

Passar det mig?

På vår Eureka klinik har vi kvalificerade och erfarna massageterapeuter och massörer som har ett nära samarbete med våra kiropraktorer och fysioterapeuter för att uppnå bästa behandlingsresultat. Oavsett om du kommer med en önskan om en lugn och rogivande djupgående behandling mitt i vardagsstressen eller om du har specifika besvär i muskler och bindväv, kommer våra terapeuter skräddarsy behandlingen för att ge dig det du har behov för.

Olika metoder används av våra massörer för att mjukgöra muskler och bindväv samt öka cirkulationen. Här är några av de metoder våra massörer använder sig av:

 • Triggerpunktbehandlingar (muskelknutar)
 • Muskulering
 • Bindvävsbehandling/Revolving
 • Cirkulationsmassage
 • Strain and counterstrain (Positional Release)
 • Koppning

Ta kontakt med oss för att boka en tid eller för att få mer information om massage..